fbpx Padel Tampere Tour – viikkokisoja ja rankingia - Padel Tampere
17.4.2019

Padel Tampere Tour – viikkokisoja ja rankingia

Padel Tampere Tour on neljän kuukauden turnauskiertue, joka pitää sisällään yhteensä 18 osakilpailua Linnakallion, Messukylän ja Eteläpuiston padelklubeilla. Kiertueella on kolme eri sarjaa, A, B ja naiset. Jokaisessa sarjassa pelataan kuusi osakilpailua, joista jokaisesta jaetaan rankingpisteitä menestyksen mukaan. Pisteitä kerätään henkilökohtaisiin nimiin ja kiertueen lopussa eniten pisteitä keränneet pelaajat palkitaan.

Osallistuminen

Padel Tampere Tourille osallistuminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Pelaajan ei tarvitse sitoutua osallistumaan kuin yhteen osakilpailuun kerrallaan eikä pelien järjestämisen vaivaakaan tarvitse nähdä. Myöskään peliparia ei tarvitse lyödä lukkoon, vaan pareja on jopa suotavaa vaihdella turnausten välillä. Seuraavan kuukauden turnaukset julkaistaan kiertueen omalla sähköpostilistalla ja sosiaalisen median kanavissamme viimeistään edeltävän kuukauden viimeisellä viikolla. Liity siis Padel Tampere Tourin sähköpostilistalle lähettämällä oma osoitteesi meille osoitteeseen info@padeltampere.fi. Tällöin saat ensimmäisenä tiedon kun ilmoittautuminen kuhunkin turnaukseen on auki. Myös rankingtaulukot päivitetään sähköpostilistalle säännöllisin väliajoin. Pelipäivät ajoittuvat lähtökohtaisesti arki-illoille, pääpelipäivinä keskiviikko ja perjantai.

Pelisysteemi

Turnaukset pelataan pääsääntöisesti kahdeksan tai 16 parin suoralla kaaviolla. Ottelut pelataan kolmieräisinä niin, että mahdollinen kolmas erä ratkaistaan tie-breakilla kymmeneen pisteeseen. Rankingpisteitä jaetaan seuraavasti:
– osallistuminen = 10 pistettä/pelaaja
– voitettu ottelu = 10 pistettä/pelaaja
– osakilpailun voitto 20 pistettä/pelaajaEsimerkki: pari x osallistuu (10 pistettä) b-sarjan kahdeksan parin osakilpailuun, voittaa puolivälierän (10 pistettä), välierän (10 pistettä) ja finaalin (10 pistettä + 20 pistettä). Tällöin parin molemmat pelaajat kerryttävät b-sarjan henkilökohtaista rankingpistesaldoaan yhteensä 60 pisteellä. Mikäli pari olisi hävinnyt puolivälierässä, molemmat pelaajat olisivat kerryttäneet omaa saldoaan kymmenellä pisteellä (osallistuminen).

Osallistumismaksu & palkinnot

Jokaisen osakilpailun osallistumismaksu on 12 €/pelaaja. Kiertueen parhaat pelaajat palkitaan seuraavasti:A

1. sija = vapaavalintainen maila Padel shopista + 5 ilmaisvuoroa
2. sija = 7 ilmaisvuoroa
3. sija = 5 ilmaisvuoroa

B
1. sija = vapaavalintainen maila Padel shopista + 5 ilmaisvuoroa
2. sija = 7 ilmaisvuoroa
3. sija = 5 ilmaisvuoroa

Naiset
1. sija = vapaavalintainen maila Padel shopista + 5 ilmaisvuoroa
2. sija = 7 ilmaisvuoroa
3. sija = 5 ilmaisvuoroa

Taustaa

Padel Tampere Tourin tarkoituksena on ensisijaisesti tarjota alueen pelaajille matalankynnyksen kisoja, jotta mahdollisimman moni tasaisia matseja etsivä niitä myös löytäisi. Kesän ajaksi emme halunneet startata sarjamuotoista kilpailua, jonka näemme enemmän sitovana kilpailumuotona. Viime kesänä järjestetyt viikkokisat olivat todella suosittuja, ja Padel Tampere Tourin onkin tarkoitus tarjota jälleen viikkokisa-tyylisiä turnauksia, pienellä lisämausteella (ranking). Korostamme myös, että parin vaihtaminen kisojen välillä on täysin sallittua, jopa suotavaa. Rankingpisteitä kerätään henkilökohtaisiin nimiin, tarkoituksena selvittää Tampereen kovimmat pelinaiset ja -miehet. Kisapaikkoja voidaan vaihdella kelien mukaan. Sateisena päivänä Eteläpuistoon merkatut kilpailut voidaan hyvin siirtää sisälle ja sama toimii tietenkin toisin päin.