Padel-peli

Padel – pelin esittely

Padel – peli, joka on paljon muutakin kuin pelkkä peli: se on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji, sosiaalinen ja moniulotteinen mailapeli, joka sopii kaiken ikäisille. Lajin ehdoton vahvuus on monipuolisuus. Padel-peli muokkautuu ammattilaistason kilpaurheilusta isovanhempien ja lastenlasten väliseksi sosiaaliseksi seurapeliksi sekä tarvittaessa kaikeksi tältä väliltä. Pelikenttää ympäröivät seinät takaavat pitkät pallorallit tasosta riippumatta ja haastavat pelaajan kehittämään uusia lyöntiratkaisuja pelin eri tilanteissa.

Padelia pelataan aina kahden hengen joukkueena toista kahden hengen joukkuetta vastaan. Pelialueena toimii 20 x 10 metrin keinonurmialusta, joka on ympäröity lasi- ja metalliverkkoseinällä.

Suomessa laji on pääkaupunkiseudun ulkopuolella vielä suhteellisen tuntematon, ja padelia kuvaillessa otetaankin useasti vertailukohdiksi tennis, sulkapallo ja squash. Pallo, verkko, lyöntitekniikka ja alusta ovat samankaltaisia kuin tenniksessä, seiniä hyödynnetään kuten squashissa ja pelaajien dynaamiset liikeradat muistuttavat sulkapallon vastaavia. Kuitenkin, vaikka yhtäläisyyksiä löytyy, padel on oma ainutlaatuinen lajinsa.

Lisätietoa padelista:

Suomen Padelliitto
World Padel Tour