fbpx Original Winter Tour – Säännöt - Padel Tampere

Original Winter Tour – Säännöt

Kilpailusäännöt

Original Winter Tourilla jokaisesta osakilpailusta jaetaan rankingpisteitä, joita kerätään paikkakunnan omaan rankingtaulukkoon. Luonnollisesti kilpailijat voivat osallistua myös vain yksittäiseen osakilpailuun ilman sitoutumisvelvoitetta, ja tulla nauttimaan mukavasta kilpailufiiliksestä.  

Tourin päätteeksi 29.1.2023 eniten rankingpisteitä omalla alueellaan kerännyt pelaaja kustakin kilpailuluokasta nappaa pelikaverinsa kainaloon ja matkaa Pirkkalan Linnakalliossa lauantaina 11.2. järjestettävään lopputurnaukseen, jossa jokaisen luokan voittajapari tienaa huiman tuhannen euron pääpalkinnon. Rankingpistetaulukkoja ylläpidetään Rankedin-palvelussa. 

Original Winter Tour kilpailuluokat:  

Miehet C 
Miehet D 
Miehet E 
Naiset C 
Naiset D 
Naiset E 
Mixty Harraste 
Mixty Kokeneet 

Kilpailuluokat vastaavat tasoltaan arviolta Suomen Padelliiton virallisia kisaluokkia. Omaa pelitasoa arvioidessa olennaista on se luokka, missä pelaaja tavallisesti pelaisi liiton alaisissa kilpailuissa. Kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa pelaajien osallistumista väärään kilpailuluokkaan varmistaakseen reilun kilpailuasetelman toteutumisen turnauskiertueella. Kilpailunjärjestäjä voi myös tarvittaessa nostaa parin luokkaa ylemmäksi finaalitapahtumaan.  

Original Winter Tourin osakilpailut pelataan lähtökohtaisesti 8-16 parin suoralla kaaviolla, Golden Point -säännöllä ja niin, että mahdollinen kolmas erä ratkaistaan Super Tie Breakilla. Minimiosallistumismäärä turnauksiin on kolme paria, ja niissä on kahden ottelun takuu kaikille joukkueille. 

Ottelut pelataan peräkkäin, lyhyen juomatauon säestämänä, jotta osakilpailuiden kesto pysyy maltillisena. Ottelun jälkeen parit tulevat ilmoittamaan ottelutuloksen kilpailujohtajalle, joka kertoo seuraavan ottelun kenttätiedon. Pelipallot jätetään kentälle.  

Huom! Original Winter Tourille osallistumiseen ei vaadita aiempaa kilpailutaustaa, kilpailulisenssiä tai seurajäsenyyttä. Peliparia ei tarvitse lyödä lukkoon, vaan on jopa suotavaa vaihtaa paria osakilpailuiden välillä. 

Pelaajat voivat osallistua useamman sarjan osakilpailuihin, mutta finaalitapahtumaan voi aikataulusyistä osallistua vain yhteen sarjaan. Mikäli pelaaja on oman alueensa ykkönen kahdessa tai useammassa sarjassa, täytyy hänen ilmoittaa kilpailujärjestäjälle 31.1. mennessä, mihin sarjaan hän osallistuu finaaliturnauksessa.  

Jokaisen alueen ranking-voittajat saavat paikan lopputurnaukseen, ja voivat valita itselleen peliparin. Mikäli kuitenkin kaksi pelaajaa ovat samoissa pisteissä, ja ovat pelanneet osakilpailut yhdessä, he oletusarvoisesti saavat paikan parina. Mikäli toinen heistä on estynyt, voi tämän pelaajan korvata toisella pelaajalla. Finaaliin valittavan pelaajan täytyy olla pelannut minimissään yksi Winter Tourin osakilpailu missä tahansa sarjassa tai millä tahansa alueella, ja tason pitää vastata kyseisen sarjan tasoa.  
Siinä tapauksessa, että tasapisteissä olevat pelaajat eivät ole pelanneet turnauksissa yhdessä, ratkaistaan voittajat seuraavasti:  

1. pisteet 
2. turnausvoitot 
3. voitettujen turnausten koko (pelaajien yhteismäärä voitetuissa turnauksissa) 
4. voitettujen ja hävittyjen erien suhdeluku 
5. arpa 

Kiertueen lopputurnaus Tampereella 11.2.2023 pelataan lähtökohtaisesti normaalina cup-kaaviona. Parit sijoitetaan lopputurnauskaavioon kansallisen Padelliiton rankingpisteiden perusteella, jotta turnaus pysyisi alusta loppuun saakka mahdollisimman tasaisena ja jännittävänä. Osallistumismaksu finaalitapahtumaan on 15€/pelaaja, sisältäen turnausosallistumisen ja kisajuoman. 

Ranking-pisteet määräytyvät kaikissa luokissa seuraavalla tavalla: 

1. Sija – 100 pistettä
2. Sija – 60 pistettä
3. Sija – 40 pistettä
4. Sija – 30 pistettä
5.-8. Sijat – 10 pistettä 
9.-16. Sijat – 5 pistettä 

Palkinnot lopputurnaus: 

  1. Sija – 1000€ / pari
  2. Sija – Tuotepalkinto

Palkinnot osakilpailuista: 

  1. Sija – Tuotepalkinto   

Original Winter Tour erikoiskilpailut: 

Joulun välipäivien Superkilpailut 

Arvomme kaikkien joulun välipäivinä kilpailuihin osallistuvien pelaajien kesken yhden Golden Ticketin* jokaiseen kilpailuluokkaan. Luonnollisesti kilpailuista saa myös rankingpisteet pääkilpailuun normaaliin tapaan. 

*Golden Ticketillä pelaaja lunastaa itselleen paikan Original Winter Tourin loppukilpailuun. 

Kauden kiertotähti 

Pelaaja, joka kiertää pelaamassa eniten eri paikkakuntia/alueita samassa kilpailuluokassa (kuitenkin vähintään kolmella alueella) voittaa itselleen Golden Ticketin. Mikäli useampi pelaaja on samassa lopputuloksessa, arvotaan voitto näiden pelaajien kesken. Original Winter Tourilla mukana olevat alueet löytyvät tämän infopaketin lopusta.  

Kaikkien vähintään kolmella eri alueella osakilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan myös 300 euron varustelahjakortti.  
 

Kauden kiertotähti -kilpailuun osallistuakseen pelaajan tulee itse ilmoittaa kilpailunjärjestäjälle suorituksestaan. Toimi siis seuraavasti, kun olet osallistunut vähintään kolmen eri alueen Winter Tour -osakilpailuun:   

  1. Lähetä sähköpostia osoitteeseen ella.forsblom@padelclub.fi ja kerro osallistuvasi Kauden kiertotähti -kilpailuun.  
  2. Mainitse viestissäsi osakilpailut, joihin olet osallistunut (sarjataso, päivämäärä, pelipari, alue).   

Huom! Ilmoitathan kisasuorituksestasi viimeistään 29.1.2023, sillä tämän jälkeen ilmoitettuja suorituksia ei huomioida Kauden kiertotähti -kilpailussa.  

Kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin yllä mainittuihin sääntöihin. 

Original Winter Tour alueet

Alajärvi 
Hyvinkää/Riihimäki 
Iisalmi 
Joensuu 
Jyväskylä 
Kokkola 
Kristiinankaupunki/Kauhajoki
Kuopio 
Lahti 
Lappeenranta/Imatra 
Loimaa 
Oulu 
Pietarsaari/Nykarleby 
Pk-seutu – Länsi 
Pk-seutu – Itä 
Pori 
Raisio 
Seinäjoki 
Tampere – Itä 
Tampere – Länsi 
Vaasa / Laihia S