fbpx Team Americano Cup - Padel Tampere

Team Americano Cup

Etsinnässä Suomen parhaat americano-pelaajat – voita itsellesi vuoden ilmaiset pelit kotiklubillasi!

Team Americano Cupia pelataan ympäri Suomea yhteensä 25 paikkakunnalla ajanjaksolla 10.2.- 30.4.2023. Kilpailuaikana voit osallistua niin moneen turnaukseen kuin haluat. Kilpailuihin ilmoittaudutaan joukkueena oman parin kanssa, ja voit halutessasi vaihtaa paria vaikka jokaiseen kilpailuun.

Tavoitteena kilpailussa on kerätä kolme mahdollisimman hyvää pistetulosta, jotka lasketaan yhteen kussakin kilpailuluokassa. Jokaisen paikkakunnan parhaan pistetuloksen saavuttanut pelaaja kutsutaan parinsa kanssa Helsingin Myllypuron hulppealle klubille Team Americano Cupin Suomen finaaliin 13.5.2023. Panoksena loppukilpailussa on Suomen parhaan americano-pelaajan titteli sekä peräti vuoden ilmaiset pelit omalla kotiklubillasi!

Kilpailuluokat

Naiset – Harraste*
Mixty – Harraste**
Yleinen – Harraste***
Yleinen – Kokeneet

*Rajattu pois: Naiset A, Naiset B, Naiset C
**Rajattu pois: Naiset A, Naiset B, Miehet A, Miehet B, Miehet C
***Rajattu pois: Naiset A, Miehet A, Miehet B, Miehet C

Rajoitus koskee pelaajaa, jos tämä on osallistunut useampaan kuin yhteen Suomen Padelliiton alaiseen kilpailuun yllä mainituissa kisaluokissa 2021-2023.

Yleiset kilpailuluokat on suunnattu mies- ja naispelaajille. Myös mixtyparit saavat osallistua oheisten rajoitusten puitteissa yleisiin kilpailuluokkiin. Kilpailunjärjestäjä pitää itsellään oikeuden rajoittaa pelaajan osallistumista kilpailuluokkaan, mikäli kilpailuluokan taso ja pelaajan taso ovat ristiriidassa.

Säännöt & ohjeet

  • Pelaaja kerää pisteitä itselleen ja kunkin paikkakunnan isoimman pistemäärän kerännyt saa valita loppukilpailuun mukaan peliparin (peliparin tulee olla osallistunut vähintään yhteen kilpailuluokan kilpailuun voittajan kanssa).
  • Pelaaja voi pelata niin monta oman kilpailuluokkansa turnausta kuin haluaa. Kussakin kilpailuluokassa saavutetut kolme parasta pistetulosta lasketaan mukaan kokonaistulokseen. Esimerkki: pelaaja osallistuu viiteen turnaukseen Pietarsaaren Miehet Harraste –kilpailuluokassa. Pistemäärät ovat 128, 120, 140, 99 & 135. Pelaajan lopullinen pistemäärä on täten 128 + 140 + 135 = 531 pistettä.
  • Pelaaja saa kilpailla millä tahansa paikkakunnalla, mutta silloin hän kerää itselleen pisteitä kyseisen paikkakunnan kilpailuun.
  • Team Americano Cupin turnaukset pelataan lähtökohtaisesti kahdeksan parin (16 pelaajaa) voimin. Kahdeksan parin turnauksesta pelaajan pisteet siirtyvät rankingtaulukkoon sataprosenttisesti (100%). Turnauksia voidaan myös saattaa läpi pienemmällä tai suuremmalla kaaviolla ja tällöin pelaajan saavuttamat pisteet kerrotaan rankingtaulukkoon käyttäen verrokkina täyttä kahdeksan parin turnausta. Esimerkki: Pelaaja osallistuu turnaukseen, jossa osallistuvia pareja on kuusi (6), kahdeksan (8) sijasta. Pelejä pelataan tällöin viisi (5), seitsemän (7) sijasta. Pelaajan pisteet kerrotaan luvulla 1,4, sillä otteluita on täydessä kahdeksan parin turnauksessa 40% enemmän.

Americanon säännöt

Americanoa pelataan 32 pisteeseen, ja jokaisesta pelatusta pallosta saa yhden pisteen. Näin ollen se eroaa merkittävästi padelin normaalista pisteenlaskusta. Ottelun aluksi pelaajat arpovat aloittavan parin, jonka jälkeen jokainen pelaaja syöttää vuorollaan neljä syöttöä. Tätä jatketaan kahden kierroksen ajan, jonka jälkeen ottelussa on pelattu yhteensä 32 pistettä. Team Americano –pelimuodossa oma pelipari ei vaihdu, mutta jokainen vastustaja kohdataan kertaalleen.

Palkinnot

Jokaisen kilpailuluokan voittajat (koko Suomi) palkitaan vuoden ilmaisilla peleillä (oma osuus jokaisesta vuorosta) valitsemallaan PCF tai Padel Tampere –klubilla. Jokaisen kilpailuluokan paikkakuntien ykköset palkitaan HEAD-tuotepalkinnolla

Osallistumismaksut

Osakilpailut
• 22 €/pelaaja

Loppukilpailu
• 20 €/pelaaja

HUOM! Turnauksiin on enemmän kuin suotavaa osallistua, vaikka kokonaiskilpailun voitto ei siintäisikään horisontissa. Team Americanojen henkeen kuuluu hauskanpito, hyvä tiimihenki sekä pilke silmäkulmassa ja se onkin loistava pelimuoto esimerkiksi ensimmäisten kilpailukokemusten kerryttämiseen. Tervetuloa peleille!