fbpx Gatorade Summer Tour – kilpailuluokat - Padel Tampere

Gatorade Summer Tour – kilpailuluokat

Kilpailuluokat vastaavat tasoltaan arviolta Suomen Padelliiton virallisia kisaluokkia. Omaa pelitasoa arvioidessa olennaista on se luokka, missä pelaaja tavallisesti pelaisi liiton alaisissa kilpailuissa. Jos pelaaja on osallistunut kausien 2021 – 2023 useampaan kuin yhteen liiton kansalliseen kilpailuun tietyssä luokassa (esim. D-luokka), ei hän voi osallistua Summer Tourille luokkaa alemmaksi.  

Kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa pelaajien osallistumista väärään kilpailuluokkaan varmistaakseen reilun kilpailuasetelman toteutumisen turnauskiertueella. Kilpailunjärjestäjä voi myös tarvittaessa nostaa parin luokkaa ylemmäksi finaalitapahtumaa, vaikka pari olisi kerännyt pisteensä alemmasta sarjasta. Tarvittaessa Klubimanagerimme auttavat valitsemaan oikean sarjan. 

Pelaaja, joka on voittanut Gatorade Summer Tourin 2022 tai Original Winter Tourin 2023 ei voi osallistua samaan sarjaan kesän turnauksessa, vaan hänen täytyy osallistua luokkaa ylemmäksi. Voittajat sarjoissa miehet/naiset C sekä mixty kokeneet eivät voi osallistua Gatorade Summer Tourille.  

Miehet C

Hallitset suurimman osan padelin lyönneistä, ja pystyt hyödyntämään niitä monipuolisesti kentällä. Olet nopea liikkumaan, ja osaat sijoittua oikein erilaisissa tilanteissa. Osaat kontrolloida lyöntejäsi hyvin, ja rakentaa pisteitä useammalla onnistuneella lyönnillä. Olet jo kokenut konkari kilpakentillä. 

Miehet D

Harrastat padelia aktiivisesti tai sinulla on vahva mailapelitausta. Ymmärrät liikkumisen perusteet hyökätessä ja puolustaessa. Osaat erilaisia lyöntejä, ja pystyt kontrolloida pallon suuntaa ja voimaa kohtalaisella nopeudella pelatuissa peleissä. Kykenet pelaamaan tasaväkisesti miesten D-tason liiton turnauksissa ja sinulla on jo jonkin verran kokemusta kilpakentiltä. 

Miehet E

Pelaat padelia satunnaisesti ja koet, että ylempi luokka on sinulle vielä liian haastava. Nautit padelista, mutta lyöntisi eivät ole vielä kovin tarkkoja. Olet hiukan epävarma oikean liikkumisen ja sijoittumisen suhteen. E sarjassa otat ensimmäisiä askeleita kilpakentillä. 

Naiset C

Harrastat padelia aktiivisesti tai sinulla on vahva mailapelitausta. Hallitset erilaisia lyöntejä, ja pystyt käyttämään niitä otteluissa pitkien pallorallien aikana. Osaat jo lukea pallon liikettä, ja sijoittua sen mukaisesti. Pisteet päättyvät ennemmin hyvien lyöntien, kuin helppojen virheiden seurauksena. 

Naiset D

Harrastat padelia säännöllisesti, ja ymmärrät liikkumisen hyökätessä ja puolustaessa. 
Hallitset erilaisia lyöntejä, ja pystyt kontrolloida pallon suuntaa ja voimaa rauhallisissa otteluissa, mutta teet vielä paljon helppoja virheitä. 

Naiset E

Pelaat padelia satunnaisesti, tai koet, että ylempi luokka on sinulle vielä liian haastava.  Lyöntisi eivät ole tarkkoja, etkä osaa vielä liikkua tai sijoittua kentällä oikein, mutta nautit padelista ja haluat kehittyä. 

Mixtypeleissä kilpaillaan hyvällä fiiliksellä mies-nainen pareilla. 

Mixty Harraste

Mixty Harrasteessa ottelut pelataan rennolla meiningillä, ja hauskanpito on pääasia. 
Tässä sarjassa kaikentasoiset harrastajat voivat lähteä nauttimaan yhdessä padelista. 
Harrastetaso on rajattu niin, että pelaajat saavat olla maksimissaan D-luokan pelaajia. Tätä ylemmät pelaajat ilmoittautuvat parinsa kanssa Mixty Kokeneet -sarjaan.  

Mixty Kokeneet

Tämä sarja on tarkoitettu kahdesta kilpapelaajasta muodostuville pareille, tai pareille, jotka haluvat kehittyä ja hakevat itselleen laadukkaita otteluita. 
Pelaajien taso on esimerkiksi C-luokka, ja siitä ylöspäin.